fredag 19 mars 2010

Vernissage på toalett i Vallda.

Några av vernissagebesökarna under ett toalettbesök för att skåda fotokonst - Claes Bolin, Maj-Lis Medin, Gerd Salin och Eva Svensson.

Världens första...
...med största säkerhet - vernissage på en toalett var det i onsdags förmiddag hos Göran Nilsson på Bergagårdsvägen 11 i Vallda.
Göran visade då upp ett knippe konstverk överförda från foton.
I väntan på en utställning av mer officiell art fick Görans premiär som utställare ske i hemlighuset hemmavid.
Det enda utrymme i hemmet som var stort nog att rymma dussinet konstverk i ögonhöjd.

Görans fotokonst
Till vernissagen kom en handfull särskilt inbjudna. Vilka lät sig tjusas av Görans fotokonst. Sedan många år tillbaka har Göran Nilsson gjort sig känd som en synnerligen driven amatörfotograf.
Närgånget skönt skildrar han naturens hemligheter och kändismotiv.
Han har exempelvis fotograferat gnutter. Vet ni till äventyrs inte vad gnutter är så förklarar Göran det - kort och gott rör det sig om en sorts trädsvampar.
Bland vernissagebesökarna fanns också en örj?
Minst en, men Görans granne - Claes Bolin - nöjde sig med att presentera sin fru Moona som en -örj! Vilket på bygdemål betyder vacker kvinna.

Göran berättar för vernissagebesökaren Moona Pahlion Bolin om sina exponering har i toalettmiljö

Populär Vaktmästare
Göran Nilsson är pensionär sedan några år tillbaka. Dessförinnan var han populär vaktmästare vid Hammeröskolan (numera nynamnad till Gullregnsskolan) i Kungsbacka.
Görans fantastiska naturbilder, nu spända på duk, är värda en större utställning och den kommer vad det lider. Nu skall fotokonstnären bara välja lokal. Men än så länge är han säkert den ende i världen som haft vernissage på en - toalett!
CHICO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar