tisdag 16 mars 2010

Kungsbacka innerstad. - TORGKAFÉET ÅTERUPPSTÅR - PÅ NY PLATS!?


TORGKAFÉET ÅTERUPPSTÅR - PÅ NY PLATS!?
När Medinska fastigheten lades i aska, jag kan inte frigöra mig från misstanken lades, försvann det anrika gamla kaféet "Baddes" officiellt Kristianssons kafé. Det är inte tänkbart att namnet kommer som något av fågel Fenix. Däremot kan det bli aktuellt att döpa ett nytt centralt beläget kafé till TORGKAFÉET. Läget talar för det - och anorna.

I gömmorna hos åkarnas åkare - Blondie - finns atrtributen. Den gamla skylten och jukeboxen. Ett modernt kafé med reell anknytning till det gamla kaféet ett lätt stenkast från den succéfulla kafénäring som under många år drevs av Sonja och Astrid. En lätt nostalgisk hörna.

Generationskafé
Publiken är given. Representationen likaså. Alla åldersgrupper skulle dras till det nya torgfiket. Modernt upplagt förtstås men en touch av det som var en gång. Ett generationskafé där gammalt möte nytt och ungdomlig med mera patinabelagt.
Mitt upp i alltihop för Ingrid Höglind fram den gamla tanken på en saluhall. Vilken tanke jag lanserade redan under 1970-talet.
--------------------------------------------------------------------
Med placering Norrbro
Sedan blev det tal om en saluhall i Gallerian. Den galleria som blev något av en Galeria.
Inte en siffra - eller rättare sagt bokstav - rätt. I slutänden.
När det första gången talades om ett hotell på Brända. Tomten visste många av oss att det var en tanke som sköt högt över målet. Nyligen bortgången hotellgurun Rainer Sprung, Särö, var tvärsäker:
- Det kommer aldrig att fungera. Som förlustobjekt ja, men inte något lönsamt. Jag är helt övertygad om att det ALDRIG blir något hotell på tomten.
Han fick rätt, den gode Rainer, en gång krögare på Hotell Halland och internationellt verksam. Bland annat i Berlin där han öppnade dörren för svenskt luciafirande med representation från Kungsbacka. Som bekant. Numera postum garant för detta firandes framtid.

Drömmen lever vidareKyrkoherde Joachim Holmgren ser inte oroad ut men tycker sig ha anledning att se framtiden av, när det gäller innerstadstrafiken, inte utan en viss gnutta bekymmer. Här i sällskap med restaurangdrottningen Pernilla Boström-form av startskott.
Tredje gången gillt
Monica och Stefan Hamrin lanserade i och med sin hotellidé drömmen om att få starta en hotellrörelse en andra gång. Drömmen lever säkert vidare och; TREDJE GÅNGEN GILLT?
Frågan är bara VAR skall hotellet placeras. I innerstaden blir det inte.
Köpenskapen i innerstaden är att gratulera till det nya beslutet men samtidigt får den ett aber att brottas med - centrum blir under lång tid en byggarbetsplats. Med allt vad det innebär av störande trafik, ytterligare parkeringsproblem. Där redan nu problemlösarna saknar kompetens.
Just nu är dessa problemlösare sysselsatta med att lösa problemet genom att sätta hjul under en utredning!?
Det skall grävas och byggas på Brända Tomten och på torgplats efter det att spaden satts i jorden för en första knallplulverinsats.
-------------------
Babbels hus inte hade en aaaaniiing!
Politikerna i Stadshuset har än en gång tagits på sängen. När det gäller det som sker i verkligheten.
Det sägs att man i detta Babbels hus inte hade en aaaaniiing om att hotellbygget lagts i skrin till förmån för bostads- och restaurangvarianten!?
---------
GÄSPningar och viskningar!
I kyrkan ber kyrkoherde Joachim till sin chef om hjälp inför vad som komma skall. Han - alltså Joachim - är oroad över kungsbackabornas - läs kyrkobesökarnas - välfärd. Det är trafikbilden som ger anledning till betänksamhet. Detta framförde också kyrkoherden vid det senaste frukostmötet i biohuset Facklan om vilket jag berättade i förra veckans tidning.
Text och Foto: CHICO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar